Sæson afslutningsturen går til Skælskør

Vores tur der slutter første halvår af 2018, går i år til Skælskør, det er frit hvornår du vil køre derned, men vi slutter med at samles 20,30 på den parkerings plads der er bag de små skure, som du kan se på vedhæftet billede, hvor vi kan drikke vores hver især medbragte kaffe.

Så tag tøj på efter vejret. Hvis det mod forventning er meget dårligt, mødes vi i klubben kl.19:00.

Resultatet af konkurrencen “Dyreportræt”

Peter Carstensen fra Næstved fotoklub kommenterede billeder fra konkurrencen “Dyreportræt” og kårede vinderne.

Peter Carstensens generelle kommentar var, at vi skal gøre os større umage: “I har jo tiden og erfaringen”. Peter opfordrede også klubben til at forhåndsortere billeder således at kun billeder der holder sig nøjagtigt indenfor emnet bliver sendt videre til bedømmelse hos dommere i andre klubber.

Peter opfordrede også til at autorer ikke indleverer billeder, som kunne opfattes som en serie, for som han sagde: “Her har i en stak, så kan I selv vælge hvilket der er bedst”.

Resultat blev at Anja Kruse i suveræn stil tog sig af 1. – 2. og 3. pladsen. Stort tillykke. På 4. – 5. og 6. pladsen kom Fredløv Enggaard.

2 autorer der tager sig af de første 6 placeringer, af 43 deltagende billeder, er super flot og sjældent set.

Vinderbilledet blev Djuke. Billedet fik denne kommentar fra dommeren:

Ganske enkelt vinderbilledet – Flot

Billedet på 2. pladsen var Jake. Billedet fik denne kommentar fra dommeren:

Godt portræt af Jake. Fin skarphed, god vignettering. Passende baggrund.

3. pladsen blev indtaget af billedet “Green Eyes”. Billedet fik denne kommentar fra dommeren:

Dejligt katteportræt. Fint placeret, gode farver. Skarpt det helt rigtige sted: “Øjet”. Flot

Efter gennemgang samt kåring af billeder viste Peter Carstensen et udvalg af egne billeder.

Info vedrørende konkurrence 4 “Frit emne”

Husk at billederne skal været taget inden for de sidste 14 dage før afleveringen. De almindelige regler for konkurrence er gældende.

Det skal lige pointeres at premierede billeder vil blive kontrolleret for optagelses dato, så husk inden du tager billedet, at kontrollere, at dit kamera er indstillet til den rigtige

Txt. John A. Olsen

Vinder billeder på hjemmesiden

I forbindelse med at vi har lavet nye tiltag omkring årets konkurrencer, her tænker vi på “Årets Fotograf” og “Årets flittigste Fotograf” har vi endvidere besluttet at fremvise vinderbillederne på hjemmesiden.Dette vil ske i rubrikken “Klubbilleder” som vist herunder samt på en ny side kaldet “Vinderbilleder 2018”

Vindere (1., 2. og 3. pladser) af konkurrencer bedes derfor fremadrettet at sende en digital udgave af deres billede til Teddy Pedersen snarest efter fremvisnings-dagen i fotoklubben.

Resultatet af konkurrencen “Vinterstemning”

Fredløv Enggaard fremførte Hedensted Fotoklubs afgørelse af konkurrencen “Vinterstemning”.

Hedensted Fotoklub havde disse indledende bemærkninger:

Bedømmelse:
De tre dommere har hver i sæt bedømt billederne med 1-5 point for  teknik, 1-5 point for komposition og 1-10 point for oplevelsen.
Alle point er derefter lagt sammen, og de billeder der havde pointlighed eller lå meget tæt, er blevet vist ved siden af hinanden.
Dommerne har talt om billederne indenfor de tre bedømmelsesgrupper, og blevet enige om placeringen.
Det angivne antal point er ned- og oprundet til nærmeste hele tal.

Dommere:
Helle Lundme
Lone Barlach
Mogens Christensen

Generel kommentar:
Helt generelt synes vi at billederne er gode.
Vi savner at man er mere modig med beskæringen af billederne, og i forhold til hvordan vi gør det i Hedensted fotoklub, mangler der generelt billedbehandling. Vi savner helt generelt at der er personer med på billederne, velvidende at der er billeder imellem der ikke egner sig til dette

Vinderen blev Formand John A. Olsen med et unavngivet billede. Billedet fik denne kommentar fra dommerne:

Dejlig stemning, teknisk perfekt. Flot effekt med solen og valg af blænde, der giver stjerneeffekten. Fraværet af mennesker/dyr er rigtigt, og sporene trækker beskueren gennem billedet i to retninger.

Andenpladsen blev besat af Borcher Petersen med endnu et unavngivet billede, som fik denne kommentar med på vejen:

Billedet er flot men også lidt stramt komponeret, det er enkelt og æstetisk godt. Vi ønskede lidt mere kontrast, og mangel på dybdeskarphed (forrest og bagest på træet), og de hvide pletter i højre side trækker ned.

3. pladsen tog Leif Vagtholm sig af med billedet “Kurver”, om hvilket dommerne sagde:

Modigt motivvalg, og et billede vi vendte tilbage til igen. Dommerne var uenige om det skulle have haft mere kontrast og saturation.

Tillykke til de tre autorer

Foto: Fredløv Enggaard

I konkurrencen deltog der ialt 17 billeder. Hedensted Fotoklubs kommentarer til alle billederne kan downloades her.....
(Kun for medlemmer)