Resultatet af Konkurrencen “Aftenstemning”

Så kom billederne Aftenstemning fra april retur.

De er denne gang blevet bedømt af Blænde 96, Fotoklubben i Holstebro,
som har gjort det på en lidt anden måde end vi plejer at se, de har ikke givet point men rangordret billederne.

Blænde 96 skriver til os.

Vi har været meget glade for at bedømme jeres billeder. Det har også været givende for os at se, hvordan andre tager billeder.

Vi har været 3 bedømmere, som på skift har haft billederne til gennemsyn og vurdering i nogle dage, og sluttelig har vi på et fælles møde gennemgået billederne og givet kommentarer samt rangordnet billederne.

En stor del af billederne er bedømt rimelig ens, men nogle af billederne har vi til gengæld bedømt meget forskelligt. Det viser bare, at oplevelsen af, hvad der er et godt billede, er meget subjektivt. Den endelige rangorden er fremkommet ved at lave et simpelt gennemsnit af vores 3 bedømmelser.

På 3. pladsen finder vi Fredløv Enggaard som fik denne bedømmelse. “Fin komposition. Gode gylden brune farvenuancer. Næsten kun 2 farver: gylden/sort. Godt med solens spil i vandet”

.På 2. pladsen brilleirer Fredløv igen, her får han denne bedømmelse. “Et fint billede med en fredfyldt julestemning. Et godt perspektiv med mange detaljer: vejen ind fra højre og husene ind fra venstre fører hen mod juletræet og julestjernen i centrum. Billedet er dejlig skarpt.
Det kunne dog have givet mere liv til billedet, hvis der var lidt flere mennesker på billedet. De mange fodspor i sneen efterlader et indtryk af en kedelig tom situation i en provinsby efter lukketid”.

1. pladsen blev indtaget af Robert Petersen. TILLYKKE. Robert fik disse dommer ord med på vejen. “Et flot billede med en dejlig oplevelse af både noget eventyragtigt og af roligt blødt lys. En flot gengivelse både af lysene i det spejlblanke vand og lyset på kirken. Fin komposition. Fine farver. En flot aftenstemning”.

Se alle dommer kommentarerne Download