Modelfoto – Poseringsforslag

 

Denne guide er optimal for modellen som gerne vil lære nogle basale poseringsteknikker eller for fotografen som gerne vil blive bedre til at guide hans modeller. Dette er kun en guide og selvfølgelig ikke det eneste rigtige. Man kan sagtens lave fede billeder hvor man arbejder med at bryde rammerne for harmonisk posering, men som udgangspunkt er disse råd rigtig gode at have i baghovedet.
Tag hvad du kan bruge fra denne guide og suppler med dine egne erfaringer, så vil du slippe godt fra det meste ?

1. Kroppen
På modelbilleder vil man helst figurere med en så slank figur som muligt. Til dette gælder det om, at være selektiv med hvilke vinkler af kroppen, man viser til kameraet. Hofterne er det bredeste sted på kvindekroppen og taljen er det smallest sted. Derfor får man mest ud af at stille sig med siden til kameraet og twiste overkroppen hen mod kameraet. Dette viser også den flotte runding på numsen og giver en smuk holdning i ryggen.

2. Arbejd i ét plan
Kameraet er ikke så intelligent som øjet og forskel i planer kan derfor skabe nogle underlige billeder engang i mellem. Hvis dit ene ben står lang fremme mod kameraet i forhold til resten af overkroppen vil dit ben blive abnormt langt at se på. Dette kan selvfølgelig bruges kunstnerisk, men som udgangspunkt er det ikke en god idé til almindelig poseringer. Lad derfor som om, at du poserer op ad en plade og sørg for at dine lemmer arbejder i samme plan.

3. Led
Led direkte ind mod kameraet er no-go. Det ser meget fjollet ud. Hvis du sidder i knæ og dine knæ peger direkte ind mod kameraet, ligner det en stor kødklump, uanset hvor slank du er. Lemmerne kommer også hurtigt til, at se amputerede ud. En meget hyppig fejl er også, at bøje i armene og lade albuerne pege direkte ind i kameraet. Sørg altid for, at leddene peger ned mod jorden, eller er vendt i en anden retning, end direkte ind i kameraet.

4. Ben og fødder
Benene er ofte det man sidst tænker på, når man poserer. Men det er utrolig vigtigt, da holdningen i benene er det, der skaber holdning i resten af kroppen. Nogle helt basale tips er, for det første ALDRIG at lade det ene ben være gemt bag det andet – så det det ud som om du kun har ét ben. Lad også gerne fødderne pege i forskellige retninger. Det skaber god dynamik. Fx kan én fod pege lidt til venstre og en anden ind mod kameraet. Kryds gerne det ene knæ ind over det andet – det giver et super smukt svaj i kroppen. Har du brede hofter bør du ikke skyde hoften mod venstre- eller højreplanet. Skyd i stedet hoften modsat kameraet.

5. C og S former
Øjet elsker C og S former i billeder. Især til kvindekroppen, er disse former meget harmoniske. Formerne kan du fx skabe ved, at bruge dine skuldrer og hofter. Vær aldrig helt lige i dine skuldre og hofter (med mindre pointen med billedet er at vise symmetri). Skub fx din venstre skulder ned mod jorden og din højre skulder opad. Gør du samtidig det modsatte med hoften, har du lavet den smukkeste C-form med din krop. Leg med ben og arme for enten, at understøtte C-formen, eller lav den om til et S.

6. Arme og hænder
Arme og hænder kan være svære at placere, men tilføjer så utrolig meget ynde og femininitet. For armene er det især vigtigt, at huske på reglen med kun at arbejde i et plan, så de ikke deformeres. Hænderne må for gud skyld heller ikke komme for langt frem i billedet, da de så vil virke ekstrem store. Skal hænderne placeres på kroppen eller i ansigtet, så gør det kun med en let berøring. Bor under ingen omstændigheder negle ind i kinden på dig selv – det er ikke kønt. Der er intet flatterende over håndflader, så undgå at vise dem for meget. Som sagt kan hænder virke meget store i billeder, så det kan være en god ide kun, at vise dem fra siden – det ser også utrolig yndefuldt ud.

7. Skuldre
Som før sagt, så variér skuldrenes højde. Hvis man kan se dit kraveben, så skyd kerne skuldrene en smule frem. Det gør, at dit kraveben bliver rigtig flot og markeret. En god måde, at givebilledet et stilet sexet look.

8. Bevæg dig
Du skal selvfølgelig ikke fare rundt – og under nogle omstændigheder kan store bevægelser ikke lade sig gøre, da det kan ødelægge billedet (fx hvis fotografen bliver nødt til at bruge lang lukketid). Men hvis du bevæger dig, får du afprøvet mange flere poseringer og dine poseringer bliver knap så stive i det. Bevægelsen behøver ikke altid, at være kæmpe stor, men en lille variation med hovedet eller skuldrene mellem hvert billeder kan gøre, at du får det helt perfekte look.

9. Vær ikke bange for at afprøve vilde poseringer
Vær ikke bange for, at afprøve vilde poseringer. Prøv bare af – billederne kan altid slettes og ingen andre kommer til at se dem. De poseringer, der virker unaturlige at lave, kan se virkelig fede ud på de færdige billeder.

10. Find inspiration
Man kan ikke have patent på en posering så stjæl endelig. Tag Vogue med til din næste photo session og prøv at lave nogle af de poseringer modellerne i bladene laver eller øv dig hjemme foran spejlet på en række poseringer som du har fundet i blade eller på nettet. Det kan være rart at have noget at holde sig til og så kan du altid variere dem med hvad der virker for dig

[ddownload id=”2196″ style=”link” text=”Download filerne med forslag til din hardisk”]