6 TIPA-priser til Canon

Ikke mindre end 6 fornemme æresbevisninger er det blevet til for Canon i forbindelse med uddelingen af 2012 TIPA Awards. TIPA – Technical Image Press Association – er Europas førende fotoorganisation og uddeler hvert år priser til de bedste produkter i en række forskellige kategorier. TIPA priserne hører til de mest prestigefyldte i branchen, og med de 6 priser dokumenterer Canon sit høje fokus på kvalitet på tværs af hele sit produktsortiment.

TIPA juryen består af redaktører fra verdens førende fototidsskrifter og mødes årligt for på baggrund af innovation, design og produktkvalitet at udvælge de bedste produkter, der er lanceret inden for de seneste 12 måneder. De 6 Canon produkter, der i 2012 kåringen gik helt til tops er:

• Best DSLR Professional: Canon EOS-1D X
• Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X
• Best Professional DSLR Lens: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye
• Best Multifunction Photo Printer: Canon PIXMA MG8250
• Best Video DSLR: Canon EOS 5D Mark III
• Best Professional Videocamera: Canon EOS C300 Digital Cinema Camera

“Vi er naturligvis meget stolte af at have modtaget 6 TIPA priser, men det seneste år har faktisk også været helt specielt for Canon. Vi har lanceret en række banebrydende produkter, og blandt disse vil jeg især fremhæve EOS C300 samt den længe ventede EOS 5D Mark III. Det meget fornemme resultat fra årets TIPA kåring er med al tydelighed med til at understrege Canons engagement, når det gælder billedkvalitet, både til konsummarkedet og det professionelle marked”, siger produktchef John Hudson fra Canon Danmark.

TIPA juryens begrundelser i de enkelte produktkategorier er:

Best DSLR Professional: Canon EOS-1D X

Canons nye flagskib i DSLR segmentet kombinerer de kreative fordele ved en full-frame sensor med høj hastighed og høj lysfølsomhed med henblik på at leve op til de krav, som stilles blandt såvel presse- som sports- og naturfotografer. Med en 18 megapixel CMOS sensor og to DIGIC 5+ processorer byder EOS-1D X på perfekt samspil mellem billedkvalitet og hastighed på helt op til 14 billeder i sekundet. Som standard kan kameraet arbejde fra ISO 100 til ISO 51.200, men kan udvides til et ISO spænd på 50-204.800. Det nye 61-punkts AF-system med 41 cross-type sensorer er det hurtigste og mest præcise til dato og gør det muligt at registrere samt følge objekter i hurtig bevægelse, selv under dårlige lysforhold. Muligheden for at optage video i fuld HD-kvalitet og indbygget Ethernet forbindelse fuldender EOS-1D X.

Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X

Høj billedkvalitet forbindes ofte med systemkameraer med udskiftelige objektiver, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at forholde sig. Canon har indset, at mange fotografer ønsker DSLR-lignende billedkvalitet, men i et kompaktkamera med fast zoomobjektiv. PowerShot G1 X rummer en stor 4:3 CMOS sensor med en opløsning på 14,3 megapixel, der måler 18,7 mm. x 14 mm., hvilket betyder, at den er næsten lige så stor som den APS-C sensor, man finder i mange af Canons EOS DSLR kameramodeller. Resultatet er et kompaktkamera, der leverer enestående billedkvalitet, selv under dårlige lysforhold.

Best Professional DSLR Lens: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye

Fiskeøjeobjektiver giver fotograferne mulighed for at optage spektakulære motiver og arbejde med ekstrem motivbeskæring. Sammen med et 24 x 36 mm. DSLR kamera med full-frame sensor giver EF 8-15 mm. f/4L USM mulighed for enten at arbejde med det fulde, rektangulære billedformat eller med et cirkulært fiskeøjeformat. På kameraer med mindre sensorer kan der optages rektangulære fiskeøjebilleder. Muligheden for at arbejde med 180 graders billedvinkel giver enestående kreative muligheder samtidig med, at objektivet som en del af L-serien byder på fornemme optiske præstationer, høj kvalitet og ikke mindst holdbarhed. Den patenterede SubWavelength Structure Coating (SWC) reducerer genskin og reflekser, mens fluorbelægningen på frontelementet gør rengøring nem.

Best Multifunction Photo Printer: Canon PIXMA MG8250

Med et elegant design og forbedrede muligheder for opkobling – herunder det nye PIXMA Cloud Link – samt ikke mindst trådløs print fra mobile enheder byder PIXMA MG8250 både på print i fotolaboratoriekvalitet og ikke mindst imponerende printhastighed. Printhovederne arbejder med en dråbestørrelse på blot 1 picoliter og kan printe i en opløsning på op til 9600 dpi. 6-farve blæksystemet rummer farverne pigmenteret sort, farvestofbaseret sort, magenta, cyan, gul samt grå og producerer et 10 x 15 cm. foto helt uden korn på blot 20 sekunder. PIXMA MG8250 er desuden forsynet med CCD-scanner og kan scanne 35 mm. dias og negativer i en opløsning på 4800 x 9600 ppi, hvilket gør modellen attraktiv også for fotoentusiasten.

Best Video DSLR: Canon EOS 5D Mark III

EOS 5D Mark II har fuldstændig ændret digital fotografering forstået på den måde, at still og video ikke længere er to adskilte verdener og heller ikke længere optages med to forskellige typer af udstyr, nemlig stillbilledkamera og camcorder. Nu kan brugeren på stedet beslutte, om der skal optages stillbilleder eller video – eller sågar begge dele – og vel at mærke gør det med samme kamera. EOS 5D Mark III byder desuden på et helt nyt 61-punkts AF system med 63-punkts lysmåling samt en ny 22 megapixel sensor med enestående ISO-følsomhed. På videosiden skal nævnes mulighed for manuel eksponering samt forbedrede muligheder for high bit-rate komprimering, idet både intraframe (ALL-I) og interframe (IPB) er understøttet.

Best Professional Videocamera: Canon EOS C300 Digital Cinema Camera

I forbindelse med designet af det revolutionerende EOS C300 Digital Cinema Camera benyttede Canon al sin mangeårige ekspertise inden for såvel sensorer som processorer og optisk konstruktion. Resultatet blev banebrydende videoteknologi i form af EOS C300 EF/PL, som er kompatible med henh. Canons EF-objektiver samt Canons cine-objektiver og tredieparts PL-objektiver. En højopløselig 8.3 megapixel Super 35 mm. ækvivalent CMOS sensor er udviklet specielt til denne systemplatform, som desuden udmærker sig ved en modulær arkitektur og et sortiment af objektiver, som til stadighed udvides.