Male med lys

Skrevet af Paw Larsen

Vil lige henlede opmærksomheden endnu engang på Vråhøjskole og Emil Schildt   I går altså virkelig glip af noget ved ikke at tage den 400km lange rejse op Nord og nyde et sommerkursus på Vrå Højskole.

Her en lille film strikket sammen af Emil’s “evil twin brother” fra Kunstuge 2 uge27 2011   ” det sker igen til Sommeren 2012 så kom frisk”  Emil er absolut analog “og elsker at drille Digital fotografer” men det betyder absolut ikke at man ikke er velkommen fordi man er digital…   Husk på om det er film/en chip der gemmer informationen er optagelses teknikken den absolut samme.

Og det er kursisterne der selv afgør om man vil sidde bag en PC skærm eller begive sig ind i mørket…   Emil er fuldstændig ligeglad (han er bare 98% analog fordi det han brænder for er mørkekammerarbejdet. Og herinde tryller han på magisk vis (du kan godt lave noget der ligner digitalt, men Analog har mange esser i ærmet) kom og oplev den analoge verden “lån et kamera til film Exponer et par film, og gå ind i mørket og hygge dig, i en herlig duft af fremkalder”  eller “misbrug” skolens fede studie med optil 6 Elinchrome lamper til din rådighed.. et helt professionelt studie givet som gave til Skolen… og en af skolens Smukke modeller.

Men tag lige et kig på denne video fra i  sommer (jeg var selv tilstede, og kan fortælle jer der blev hygget og nørdet. som i også ville kunne høre på lydsporet)

Og så har Emil Schildt lagt Soundslide op på Youtube (så nu kan man sidde der hjemme foran sin bedste Komputerskærm, med et lille glas rødvin og nyde Emil’s mesterværker i fuld flor)

Alle Analog, og baseret på mellemformat og op.  massivt mørkekammerarbejde, flere virkelig gamle teknikker og fantastisker toninger…

Flotte Romantiske bløde soft soft billeder (men her mangler absolut ikke hudtegninger eller noget, selv om De ikke er supersprøde i skarpheden som vi er så vant til i den digitale verden)

Frygt ej du bliver ikke hånet fordi du er digital…  “kun lidt godmodig kærlig drilleri”
Her drejer det sig ikke om hvor dyrt eksklusivt udstyr du har. men hvad du kan udrette med det   ” se det er noget andet, og ganske udsædvanligt i denne så teknik fokuseret digitale verden”

Her en film af Arne Helleberg Kursist Vrå højskole og en meget aktiv pigefotograf, som virkelig har taget det at male med lys til sig.