Det må du godt offentliggøre

Hvis du har samtykke fra en person, må du normalt godt offentliggøre oplysninger om ham eller hende. Hvis det er et mindre barn, er det forældrene, der skal give lov.

Hvis du ikke har samtykke, må du kun offentliggøre harmløse oplysninger om en anden person. Altså noget, som er så uskyldigt, at man normalt ikke føler sig trådt over tæerne.

Hvis du har lagt noget ud, som du troede var i orden, og det så viser sig, at den anden ikke bryder sig om det, skal du lytte til ham eller hende. Du skal fjerne oplysningerne fra nettet, medmindre du kan godtgøre, at du har retten på din side.

Det kan f.eks. være, at du har sagt din mening på en måde, som er i orden i forhold til ytringsfriheden. Men selv ytringsfriheden giver dig ikke ubegrænset ret til offentliggøre oplysninger. Så tænk dig godt om. Husk at du også kan såre andre mennesker med det, du skriver eller offentliggør. Tænk over hvor din egen grænse går.

Hvis det er et harmløst situationsbillede, må du normalt godt offentliggøre det uden samtykke.

Men du må ikke lægge det ud, hvis du godt ved, at personerne på billedet ikke vil have det.

Hvis der kommer indvendinger, efter at du har lagt billedet ud, bør du også lytte til dem og fjerne billedet fra nettet.

Læs også om portrætbilleder i teksten: Det må du ikke offentliggøre

Kilde: Datatilsynet – Det må du godt offentliggøre

<< dec 2017 >>