Kamerasimulator

SLR Kamera kontrolknapper::

Lighting:

Lys er den største enkeltstående faktor for, hvordan dit kamera skal indstilles. Med kun få undtagelser, kan du aldrig få for meget lys. Brug denne skyder til at eksperimentere med forskellige indendørs og udendørs lysforhold.

Distance:

Brug denne skyder til at simulere hvor tæt på eller langt du er i forhold til emnet.

Focal length:

Brug af denne glider er det samme som at zoome ind og ud med dit objektiv. En bred, zoomet indstilling skaber størst dybdeskarphed (flere ting er i fokus), hvis du zoomer ind skaber en mere overfladisk depth-of-field (typisk så alene emnet vil være i fokus).

Mode:

De eksponeringsindstillinger hvor kameraet lader dig styre en indstilling, mens kameraet automatisk justerer de andre. I Shutter Priority kan du indstille lukkehastigheden, mens kameraet indstiller blænde / f-stop. I Aperture Priority kan du indstille blænden / f-stop, mens kameraet indstiller lukkertiden. Manuel funktion er fuldt manuel, du bestemmer det hele! Der henvises til kameraets lysmåler som kan hjælpe med at få den korrekte eksponering. Selv om alle ægte SLR kameraer har en “fuldautomatisk” mode, er der ikke en her. Hvad er det sjove i det?

ISO:

ISO henviser til, hvor følsom “filmen” vil være overfor det indkommende lys, når billedet bliver taget. Høje ISO-indstillinger giver mulighed for kortere lukkertider i svag belysning, men det medfører korn i billedet. Lave ISO-indstillinger skaber det reneste billede, men kræver masser af lys. Generelt, vil du ønsker at bruge den laveste ISO-indstilling,det forhåndenværende lys tillader.

Aperture:

Aperture, eller f-stop, henviser til, hvor stort et hul blænden lader lyset passere igennem, når lukkeren er åben, og billedet bliver taget. Lavt f tal er lig med stort hul. Det er vigtigt at huske: Jo højere nummeret er, jo flere ting foran og bagved motivet vil være i fokus, men jo mere lys du får brug for. Jo lavere nummeret er jo flere ting foran og bagved motivet vil komme ud af fokus, og jo mindre lys har du brug for.

Shutter speed:

Lukker hastighed er hvor længe lukkeren skal være åben og slippe lys ind i kameraet for korrekt eksponeret billede. Hurtige lukker hastigheder gør det muligt at “fryse” handlingen i et foto, men kræver masser af lys. Langsommere lukker hastigheder gør det muligt at skyde med mindre lys, men kan forårsage bevægelses u-skarphed i billedet.

God fornøjelse!

<< dec 2017 >>